Ingrid Friestad

Bordspill er populært i jula

De som trodde at brettspillene sin tid er forbi, må tro om igjen! For aldri har det vel vært mer stas å samles rundt bordet for å spille et analogt spill sammen med de menneskene en setter aller størst pris på.

Utvalget av bordspill er enormt og butikksjef hos Ark på Heiane Storsenter kan allerede røpe at det vil havne mange spennende spill under juletrærne i år.
Her er hennes 3 på topp:

Vil du vedde?

Kommer i flere utgaver – i reiseutgave, selskapsspill og som familiespill. I dette lattervekkende familiespillet, utfordres spillerne til å utføre forskjellige oppgaver mens de andre spillerne vedder på om de klarer oppgaven eller ikke. Hvis de andre vedder riktig får de innsatsen sin i spillpenger som gevinst, mens du får en gevinst for å klare oppgaven. Skal vi vedde? Er et glimrende tilskudd til enhver spillkveld. Dets interaktive natur og lattervekkende innhold gjør det til en umiddelbar hit blant både voksne og unge!

Antall spillere: 3-6
Spilletid: Ca. 40 minutter
Alder: 8+ år

Gulvet er lava!

Trekk et kort, utfør utfordringen på kortet uten å tråkke i lavaen som er hele gulvet, bortsett fra de 36 trygge flekker på gulvet. Intens moro, med fysiske utfordringer og Instagram-vennlige øyeblikk. Spillet inneholder elementer av klassikeren twister og elementer fra tradisjonelle leker ungene kjenner fra barnehage og skolegården.

Antall spillere: 3-6
Tid: 15-25 minutter
Alder: 5-99 år

Ticket to Ride Europa

Fra Edinburghs bratte skrenter til solvarme brygger i Konstantinopel, fra støvete bakgater i Pamplona til en ruvende sentra lbanestasjon i Berlin. Ticket to Ride Europe er et eget spill i Ticket to Ride-serien. Moderspillet vant prisen for Årets spill i Europa (Spiel des Jahres), og har siden solgt i hundretusener over hele verden.

Antall spillere: 2-5
Spilletid: 30-60 minutter
Alder: Fra 8+ år