”Livet er for kort til å bruke kjedelige briller”

Livet er for kort til å bruke kjedelige briller, er mottoet til Brilleriet på Heiane Storsenter. At de virkelig lever opp til mottoet sitt ser vi da vi tar en runde i den spennende butikken. I dag er det vanlig at brillene blir en del av garderoben og at en ofte har flere par å velge mellom. Og at det at det har vært en stor utvikling på brillefronten, er det ingen tvil om.

Så lenge mennesket har eksistert har det vært behov for synshjelpemidler. Funn av konvekse krystaller fra Oldtidens Egypt, kan tyde på at våre forfedre brukte fylte glassbobler med vann for å løse sine synsbehov.

Det første synsverktøyet kom rundt år 1000 – forstørrelsesglasset, som den gang var en glasskule delt på midten som ble lagt over tekst eller gjenstand.

De første brillene så dagens lys i Middelalderen – nærmere bestemt i Italias Toscana. De ble utviklet av munker i det 13. århundret. Det var en konvekst slipt linse med ramme av jern eller horn, som ble først og fremst brukt som lesebriller for langsynte.

For nærsynte kom hjelpen først på 1500-tallet, da det ble utviklet konkave linser. Det ble laget innfatning som besto av nesebro av lær og silkesnorer som ble festet bak ørene. Dette ble naturlig nok ingen komfortabel brille, da den til stadig gled ned på nesen.

Heldigvis er komfort og funksjonalitet blitt mer og mer viktig. Og dersom en stikker innom Brilleriet, kan vi garantere både service og fokus på kundeopplevelse av ypperste kvalitet.

Fakta om briller:
En korrektiv linse, eller brilleglass er en linse som normalt bæres i en brille like foran øyet. Formålet er å avhjelpe synsreduksjon grunnet myopi (nærsynthet), hyperopia (langsynthet) astigmati («skjeve hornhinner») og presbyopi («gammelmannsyn»).
Kilde: Wikipedia