Ta godt vare på juleblomstene

Noe av det kjekkeste Susanne Johansen hos Mester Grønn på Heiane Storsenter gjør, er å gi gode tips til folk hvordan de passer på blomstene de kjøper. For da vet hun at blomstene får lengre levetid og sprer glede mye lengre. Her er tips til hvordan du best mulig tar oss av to av de meste populære juleblomstene!

Slik steller du Amaryllis!

Amaryllis er en av våre vakreste juleblomster. Du får kjøpt den som snittblomst og som løkblomst i potte. Kjøper du amaryllisløk i potte kan du følge utviklingen frem til den slår ut i full blomst.

Amaryllis, eller Ridderstjerne som den også kalles, er en majestetisk og vakker blomst. Amaryllisløk i potte er venteplanten fremfor alle. Kjøper du amaryllis-løken i knopp, kan du følge utviklingen til en fantastisk stor flott blomst plutselig en dag springer ut. Det tar ofte 2-3 uker fra du kjøper den i knopp.

Slik steller du amaryllisløk i potte:

Vanning: Inntil knoppen viser seg i toppen på løken, bør du være for- siktig med å gi vann. For mye vann kan resultere i en lang uhåndterlig blomsterstilk som lett knekker. Høy temperatur akselererer veksten, og gjør at blomsten springer ut raskere.

Temperatur: Amaryllis-løk i potte bør settes lyst og varmt, ettersom temperatur er viktig for utviklingen av blomsterstilkene. En vanlig romtemperatur på 20 Co er bra.

Lys: Blomsterstilken har en tendens til å strekke seg mot lyset, snu gjerne potten et par ganger for å unngå en skjev blomsterstilk. Gjødsel: Amaryllis i potte trenger ikke ekstra næring, den har nok næring i løken.

(Kilde: Mester Grønn)

Slik steller du Julestjerne!

Julestjerne er Norges mest populære juleblomst. Ingen annen blomst er så tett knyttet til julen som nettopp julestjernen. Den er lettstelt, og trives best på et varmt sted med mye lys.

Stelletips julestjerne:

Vanning: Julestjernen er sensitiv mot for mye vann, det beste er å vanne lite og jevnlig.
Lys: Julestjernen trives på et varmt sted med mye lys, men ikke i direkte sollys.
Temperatur: Planten er svært sensitiv for lave temperaturer og bør beskyttes fra kulden under transport.

(Kilde: Mester Grønn)