Deborah`s hage har mat å bli glad av!

Elin Stenbråten fra Stord var aldri i tvil om hva hun skulle satse på om hun ikke jobber som sykepleier. Det måtte bli et utsalg med fokus på kaker, gjærbakst og middagsutlevering. Bli med inn i Deborah`s hage – en slags lykkepille som gjør både øynene og magen glad.

At Elin Stenbråten har jobbet mange år i helsetjenesten, har absolutt preget måten hun driver Deborah`s hage på. Her skal middagene være næringsrike med stor vekt på ferske grønnsaker. Det var spesielt et møte med en pasient som gjorde stort inntrykk på Elin Stenbråten da hun jobbet som sykepleier, og som ble avgjørende for at hun senere ville satse på matutlevering. Det var møte med ei dame som fortalte at hun ønsket seg en middag med grønnsaker. Så da Elin noen år senere startet hjemmebakeriet i Sveinslio 1 på Stord, var det også viktig for henne å kunne tilby middagsutlevering. På menyen står det supper og tradisjonsmat med stor vekt på ferske grønnsaker.

Utvider driften

Til nå har hun hatt åpent noen dager for å prøvekjøre, men målet er å ha åpent 2 dager i uken i Sveinslio 1 på Stord. Kanskje utvider hun med en dag til på sikt. Hun ønsker også å tilby utkjøring av middager til folk på Stord etter hvert.

– Heldigvis har folk fått med seg tilbudet og det har vært litt folk innom. Mange gode tilbakemeldinger og generelt god trøkk i Deborah`s hage siden prøveåpningen vår/sommeren 2021. Så nå gleder jeg meg til fortsettelsen, sier Elin.

Foruten middager, tilbyr Stenbråten deilige kaker, kjeks og gjærbakst. For tiden har hun rigget til en koselig julebutikk full av julekaker og kjeks, og hun selger også te og kaffe. I hagen er det frittgående høner som forsyner hjemmebakeriet med egg og gjør at kakene smaker ekstra godt.

Pynter med barna på Heiane Storsenter

Før jul kan du treffe Elin på Heiane Storsenter der hun har med seg kjeks og julekaker fra Deoborah`s hage som barna kan få være med å pynte. Elin er kjent for sine flotte gladkaker og gleder seg nå til å lære bort noen av pyntetriksene sine. Hun vil også ha med seg noen av godsakene som folk kan kjøpe. Følg med på Heiane Storsenter sine Facebook-sider der det blir annonsert når Elin og kakene er på plass i senteret!

Elins 5 julefavoritter

Julemiddag: Ribbe, grønnsaker og waldorfsalat. Juleaktivitet: Juleverksted/baking med gode venner. Julefilm: Juleprinsen.
Julesang : Mary Did You Know?
Julekake: Snickerskake